Friday, August 11, 2017

Open de poort! Er komt iets aan! (sneak-peak uit mijn verhaal)

Wij stonden in het hart van het dorp op het plein en hadden een goede kijk op de pas waarvandaan er zich nu een lange lijn van witte vrachtwagens af kwam wentelen, de haarspeldbochten om. Helikopters vlogen eromheen als vogels en namen miljarden foto´s en filmden hun materiaal naar alle schermen van de Aarde.


En toen een van de chauffeur werd geïnterviewd nadat hij uitstapte, toen zei hij met glunderende ogen, `open de poort! open de poort!´ open de poort overal! ´


En hij trok met een harde trek de deuren van zijn truck open, en uit de truck kwamen zetten:


Alles wat men ooit nodig had.


En de helikopter die over de pasrand heen vloog, die filmde niets minder dan een oneindige kolonne van trucks, die zich met volledige overtuiging de bergpas op wentelde. Hun servo’s zoemend van inspanning.


En toen de mensen meekeken op hun scherm, toen werden ze vaag opgewekt door een getoeter in de verte. En buiten hadden de mensen zich verzameld in lange rijen en stonden ze net zoals op TV te kijken hoe er ineens honderden, duizenden van die witte trucks hun stad, dorp, of leefgemeenschap binnen kwam rijden.


En de chauffeurs zeiden overal hetzelfde;


Open de poort!
Open de poort!


Er is meer! Er is meer! Er is véél meer!


Open de poort!


En overal op TV en in het nieuws werden de zenders ingenomen door kolossale hoeveelheden goederen die ineens vanuit de lucht, op de rails, en vanaf zee aankwamen varen, rijden, of vliegen. En iedereen stelde de mysterieuze vraag van waar die reuzen nou allemaal vandaan kwamen.


En de mannen en vrouwen die die dingen allemaal bestuurde die zeiden allemaal hetzelfde;


Jullie opende de poort!


Jullie opende de poort!


Jullie opende de poort!


En vanuit de ruimte kwamen kilometers hoge kristallen aanvliegen die boven de zeeën tot stilstand kwamen, en hun muzikale orkest over de golven heen vibreerden. En de opnames van die melodieën speelden zich later LIVE af in de huiskamers en keukens en terrassen van de mensen op Aarde. En een stem sprak door het kippenvel heen en zei;


Er is nog meer!
Open de poort!


En toen begon de mensheid te zingen, in Unison.
En de zon blaasde zijn stellaire warmte over het orkest heen.
En toetterde haar trompet van licht de ruimte in,
want dit was het begin van het orchestra.
Dat de hele ruimte zou gaan vullen in muziek.
van de allermooiste kwaliteit ooit.No comments:

Post a Comment