Wednesday, June 5, 2013

Review - Learning The World: A Novel Of First Contact


Boek Review.......


Mijn eerste bericht is een boek review van "Learning The World: a Novel of First Contact. Nou denk je saaaaai!!! Dat is het niet!

Dit boek was geweldig om te lezen en zat stokvol met coole SF ideeën! Ik weet dat jullie geen zin hebben om te lezen, en dat je je niet kunt concentreren maar toch is het het waard. Ik zal je 's wat laten zien! :P

Uitgeholde asteroïde (hierboven voorbeeldje) vol mensen arriveert in onbekend zonnestelsel. De planeet waar ze naartoe gaan blijkt al bezet te zijn door een intelligente beschaving. Zij hebben nét olie, radio en luchtvaart ontdekt.

Nu zijn de mensen in de rots dus genaaid. Dit hadden ze niet verwacht. Al meer dan 500 jaar is de mensheid planeten aan het koloniseren en het enige wat ze zijn tegen gekomen zijn wat algen en bacteriën.

Op het schip breekt een halve oorlog uit, tussen de schip-generatie die een nieuwe wereld wil maken en de ouderen die in hun habitat willen blijven. 

Ondertussen doen de wetenschappers op de planeet een bijzondere ontdekking. Er nadert namelijk een object door de ruimte, dat aan het AFREMMEN IS!

Ze trekken al snel de conclusie dat dit een kunstmatig object is, en al gauw bemoeien de grote regeringen zich met het fenomeen. Voor de bewoners van de planeet ( Ground) was het geen opmerkelijke ontdekking.
Zij hebben namelijk in hun geschiedenis sterren groen zien worden. Ja, groen ja! 

Wij, de mensheid, hebben namelijk zo'n enorme technische macht dat we zelfs hele sterren kunnen incapsuleren in een bol met vegetatie. Dit gaat als volgt: asteroïden rondom de zon worden ingecapsuleerd met een transparante bol waarin mensen en planten kunnen leven. Alleen het groene licht blijft dan nog over vanuit een buitenperspectief. 

Dit is een idee uit het boek "The Millenial Project: Colonizing The Galaxy in Eight Easy Steps"

Maar wat ik zo mooi vond aan dit verhaal was de wonderbaarlijke beschrijving van het leven in een ruimtehabitat. Ik zou er zelf ook wel in willen wonen. Je kunt namelijk desgewenst zomaar even wat bergen veranderen, een riviertje hier aanleggen, en een dorpje daar. In het habitat leef je in een echt paradijs. De inwoners hebben al een reis van 400 jaar erop zitten. En daar is een hele hoop verandering mee gepaard gegaan. Zo is de architectuur van de steden meerdere keren veranderd, net zoals dat op de Aarde gebeurt

De planeet is ook interessant. De bewoners hebben een menselijk figuur met vleugels. Ze hebben ook slaven. Dit zijn niet slaven zoals wij die in onze geschiedenis hadden. Maar meer een soort onderontwikkeld mens, je kunt het vergelijken met een soort vroege Neanderthaler. Alleen kunnen deze wezens nog niet praten. 

Ook dit trekt de mensen aan boord het schip erg aan. De jongere generatie wil hier wat aan doen en zij lanceren stiekem intelligente insecten die de hele planeet in de gaten houden met cameralenzen. Hierdoor komen ze veel te weten over deze vreemde cultuur. Aan het einde van het boek is er een ontmoeting met de bewoners van de planeet.

Het boek eindigt heel goed, en beide partijen hebben uiteindelijk een eerlijke overeenkomst afgesloten. Er zijn veel dingen die ik niet ga vertellen! Dat moet je maar zelf uitvinden!

Ik raad iedereen aan om Science-Fiction te gaan lezen, het doet leuke ideeën op waar je nog lang over na kan denken, en de meeste daarvan gaan ook echt gebeuren! 

(Het boek heeft zelfs de Prometheus Award gekregen, en was genomineerd voor de Hugo, Locus en Campbell Award.)

No comments:

Post a Comment