Tuesday, June 11, 2013

Een akoestische energiecentrale.


In "The Giza Power Plant" wordt de Piramide van Gizah door ingenieur (en schrijver van het boek), Christopher Dunn onderzocht.


De functie van de piramide is nog steeds een groot mysterie. De leeftijd van de grote piramide wordt geschat op 4,800 jaar geleden, tot zover als 73,000 jaar geleden.

Volgens velen is het een tombe voor farao's, maar die theorie heeft praktisch geen bewijs. Zeker als je nagaat dat er nooit één enkele farao is gevonden in alle 80 piramides in Egypte. Dan zul je zeggen, die zijn allemaal leeggeroofd! Maar ook in ongeopende piramides in de laatste eeuw is geen spoor te vinden van overblijfselen van  farao's.

Het verkeerde beeld dat geschept wordt bij het grote publiek over mummies in Piramides heeft te maken met de vondst van koning Toetankhamon. Wat mensen niet weten is dat deze koning gevonden werd in de Vallei der Koningen, honderden kilometers naar het zuiden.

De tombe-theorie hangt dus al een tijdje rond en deze theorie is aardig ingeprent in het wijde publiek en rondom de wetenschappelijke gemeenschap. Eigenlijk is deze theorie ook niet verwonderlijk als je bedenkt dat er in de grote piramide een grote rechthoekige bak ligt die 'lijkt' op een grote sarcofaag. Toch geven Egyptologen toe dat ze niet weten hoe sommige aspecten van de grote piramide tot stand zijn gekomen.

 Dunn concludeert dat de Piramide met geavanceerde machines gebouwd zijn. Hierbij heeft hij keihard bewijs voor het gebruik van geavanceerde draaibanken, CNC-technieken en een enorme 'verspaansnelheden' (de snelheid waarmee een materiaal gezaagd, geboord of gevreesd wordt) die wij met huidige machines nog niet kunnen evenaren. Met behulp van foto's laat de auteur de afdrukken zien van machinesporen op de granieten stenen.

Graniet is een keiharde steensoort die alleen met diamanten gereedschappen bewerkt kan worden. En volgens 'mainstream' Egyptologen is de Piramide gebouwd met koperen gereedschappen..

Volgens Dunn moet dit immense bouwwerk een machine zijn geweest.

De akoestische eigenschappen van de binnenkant van de Piramide zijn zo namelijk zó precies afgesteld, dat deze een  harmonische resonantie met de aarde creëerde en deze trillingsenergie omzette in een oneindige bron van energie.

Christopher Dunn is een ingenieur met meer dan 30 jaar ervaring met het bewerken van steen en metalen. Hij  concludeert dat er machines móeten zijn gebruikt bij het bouwen van de Piramide. Het boek staat vol met aantekeningen en onontkoombaar bewijsmateriaal.

Wat vervelend is is dat op school gewoon geleerd wordt dat de Egyptenaren een primitief volk waren en slechts over koperen gereedschappen beschikten.      


De zogenaamde "Koningskamer van de grote Piramide" geheel

uit graniet gemaakt. De grove balken die je ziet aan het plafond, 

(van elke 70 ton) hebben geen enkele draagfunctie.
 Volgens Dunn is de bovenkant expres 
zo ruw gelaten zodat de gewenste akoestische eigenschappen 
op de juiste frequentie resoneert
Dunn laat ons zien dat wij hier te maken hebben met een beschaving die nog verder teruggaat dan de Egyptenaren. Een beschaving die zeer geavanceerd was, maar waarvan alleen nog maar grote bouwwerken over is gebleven. Een serieuze aanrader voor iedereen die bewijs wil lezen over de constructie van de grote piramide.

Er is nog veel meer te vertellen over dit onderwerp. Als je interesse hierin hebt en je wilt er meer over lezen kun je even googelen, of gewoon het boek lezen. Dunn heeft in 2010 nog een boek over Egypte geschreven, "Lost Technologies of Ancient Egypt: Advanced Engineering in the Temples of the Pharaos" Hierin legt hij met behulp van mooie foto's nogmaals uit dat er in Egypte precisiegereedschappen, geavanceerde technieken en zelfs megamachines moéten zijn gebruikt in het Oude Egypte. 

Voor reviews bezoek dit adres:
http://www.amazon.com/The-Giza-Power-Plant-Technologies/dp/1879181509

No comments:

Post a Comment