Wednesday, July 24, 2013

Schokkende ontdekking door ALMA telescoop, ChiliNieuwe waarnemingen die genomen zijn door de ALMA telescoop in Chili hebben iets zeer wonderbaarlijks ontdekt. 
Het begon allemaal in 2011 - toen schommelingen in het gravitatieveld van het universum werden opgepikt in laboratoria over de hele wereld. Maanden lang werd er getheoretiseerd over de oorsprong van deze schommelingen, en mogelijk volgens sommigen speelde een botsing tussen zwarte gaten en neutronensterren een rol.

Na verbeterde instrumentatie en elektronica is nu ook de locatie van deze schommelingen bekend. Er is iets iets heel opmerkelijks gevonden in het Andromedastelsel, ons dichtstbijzijnde sterrenstelsel.

Op 24 juli 2013 richtten de 66 telescopen van het ALMA observatorium - met een gezamenlijk oppervlak van 14 km - hun blik op Andromeda. Wat ze zagen was en is nog steeds ongelooflijk.

Al sinds we naar het heelal zijn gaan kijken zijn we op zoek geweest naar mogelijke sporen van buitenaards leven. Pas in deze tijd hebben we de mogelijk om diep en gedetailleerd in het heelal te staren. We hebben gezocht naar mogelijke kunstmatige megastructuren van buitenaardse intelligenties zoals bouwwerken om sterren die de volledige energie van een ster gebruiken, kunstmatige planeten, witte gaten, en nu zelfs vouwingen in de ruimte-tijd.

Zelfs na meerdere keren de data gecontroleerd en geverifieerd te hebben zijn wetenschappers het erover eens dat dit geen schouwspel is van de natuur. Dit klinkt misschien raar maar volgens de meer conservatieve wetenschappers is er een buitenaardse supermacht - mogelijk een samenwerking van Kardashev type III beschavingen, een gecoördineerde aanval aan het runnen om door de onderliggende structuur van het ruimte-tijds continuüm heen te breken, waarschijnlijk om stiekem een kijkje te nemen wat er aan de andere kant kan zijn.

Want mogelijk is ons huidige universum slechts een restant van data die overbleef uit de restwarmte van een enorme computerberekening tijdens het inflatoire tijdperk. Een ingebouwde intelligentie, een AI in het universum, of wijzelf de mensheid - kan misschien de structuur en de aard van het universum afleiden waarin wij zijn ingebed door het volgen van dit soort experimenten. En dat is nu júist wat wetenschappers dus denken wat er aan de hand is in de Andromedanevel.

Maar volgens sceptici kunnen wij in ons universum niet doorbreken tot een hogere dimensie, evenals een AI niet uit een computer kan stappen en in de kamer rond gaan lopen. Een AI kan daartegenin wél achterhalen dat het op een bepaalde processor draait en dat deze 63 graden is en dat er gitaar wordt gespeeld in de kamer. Het is geen fysiek object en kan niet zomaar in de 3D wereld overstappen, evenals wij niet uit onze 3D wereld kunnen stappen om vervolgens in een hogere realiteit terecht te komen. Dat gaat gewoon niet.

Het is ook weer zo dat dat deze regel misschien wel helemaal niet geldt voor ons universum. Mischien is dit soort tovenarij wél mogelijk, en als dat zou zo zijn dan gaat er een nieuwe wereld voor ons open. Een wereld waar men naar andere dimensies kan reizen, parallelle universums, hogere dimensies, en alles waar de science fiction over geschreven heeft.

Deze ontdekking zal nog voor veel opschudding zorgen binnen wetenschappelijke kringen en religeuze cirkels. Één ding is duidelijk - wij weten nog niet veel van het universum, we zijn maar heel klein, en er zijn enorme krachten aan het werk in het heelal die wij nú nog niet kunnen evenaren. Nou, mischien in de toekomst dan.

No comments:

Post a Comment