Saturday, April 18, 2015

Earth is too small for man.

De aarde is veel te klein voor de mensheid. want onze aspiraties zijn als een bom, en ze ontploffen binnenkort het zonnestelsel in. De mensen die zeggen dat we aan de aarde genoeg hebben die zijn veel te nederig. Die nederigheid komt voort uit de christentraditie waar men als een onderdanige bedelaar moest knielen voor god en men zich niet veel kon veroorlofen. Die tijd is voorbij. Want als we de ruimtr in stappen dan is er bijna een teveel voor iedereen..

De aarde zullen we over duizend jaar herinneren als de oorsprong van al het leven. En vanuit die blauwe microspore zal dan een pan-galactische rel van leven hebben ontsprongen.

Nogmaals: Wij kunnen ons niet beperken tot èèn planeet. Dat zou gewoon stommiteit zijn! De planeten in ons zonnestelsel wachten om te worden betoverd door de hand van de mensheid. Over duizend jaar hebben we groen gloeiende heuvels op Mars en zwembaden op Venus. De eerste schepen zullen vertrekken naar Alpha Centauri en de explosie van leven breid zich dan uit. Dat proces is dan als een soort tweede Genesis.

En even dat je het weet: Wij zij God. Daarom mogen we nooit onderdanig zijn. De hemelse autoriteit kan de @#$& krijgen.

Nu weet je ook wie de baas is over het universum. Jij! 😊


No comments:

Post a Comment