Saturday, October 31, 2015

De revitalisering van de mensheid

Er is een wereldbeeld aan het ontstaan die zegt dat elk persoon dat nu geboren is een belasting op deze planeet is. Dit is heel ernstig. Een soort eco-naziisme.

Als het wereldbeeld ontstaan van een gelimiteerd aantal grondstoffen. Dan zal elke persoon die geboren wordt niet een toevoeging zijn maar een belasting op deze planeet. Elk land en volk wordt dan de vijand van elk ander land en volk. Paranoia en angst zijn dan wijdverspreid. En dat zien we NU gebeuren. De geschiedenis heeft bewezen dat de algehele rijkdom stéég in proportie evenredig met de toename van het aantal mensen op Ruimteschip Aarde. De mensen die je vertellen dat de vluchtelingen hier beter niet kunnen komen, die liegen. Ze liegen omdat ze bang zijn dat er NIET genoeg is voor iedereen.

Tenzij we het besef kunnen ontsteken dat dit Universum ons oneindige rijkdom te bieden heeft, zal deze wereld helemaal naar de klote gaan in een competitieve darwiniaanse doodstrijd.

Toen de wereld naar de klote leek te gaan aan het einde van de jaren zestig - landde de V.S een mens op de maan. En de woede en angst en hoop en dromen van de hele wereld werdt toen de ruimte in geventileerd, waar onze toekomst geboren zou worden. De aandacht werdt even niet op de Aardse problematiek gericht, maar op de ruimte. En ik denk dat deze wereld weer zo'n moment verdient.

In de 21ste eeuw gaat de ruimtevaart de mensheid de ogen doen openen, net zoals het dat deed met Apollo in 1968.

No comments:

Post a Comment