Friday, August 23, 2013

Review - Blue Remembered Earth - Alastair ReynoldsInterstellair reizen, onderwatersteden, ruimteliften, brein implantaten die geweld voorkomen, "slimme kleding en meubels" telepresentie met robots en zelfs mensen, de evolutie van machines, zelfreparende koraalriffen, een radiotelescoop zo breed als de Kuipergordel, een Mandala-artefact op een verre planeet. En méér, véél meer. Op elke pagina staat namelijk wel een uitgewerkt concept. Er is zelfs een genetisch gemanipuleerde menselijke walvis..

'Blue Remembered Earth' is een optimistisch verhaal over de toekomst, een explosie van fantastische ideeën, en biedt de lezer een geweldige kijk op de nabije toekomst.

Dit alles in een toekomst waar Afrika de wereldeconomie domineert, waar de klimaatverandering de mensheid de ruimte in heeft geduwd en oorlog iets van het verleden is. Utopia's kunnen nogal eens saai zijn, maar soms hoeft een verhaal ook niet vol geweld en opwinding te zitten, in plaats daarvan geeft Alastair Reynolds met 'Blue Remembered Earth'  ons 576 pagina's aan boeiende visies van het menselijke potentieel.

Het vervolg, On The Steel Breeze' komt 28 augustus uit.

"It is a thousand years in the future. Mankind is making its way out into the universe on massive generation ships. The new novel from Alastair Reynolds is one for fans of Peter F. Hamilton and Iain M. Banks." - Hardcover edition, Orion Publishing Co.

No comments:

Post a Comment