Thursday, August 8, 2013

The Millennial Project: Colonizing the Galaxy in Eight Easy Steps


The Millennial Project: Colonizing the Galaxy in Eight Easy Steps


'We hebben nu de technische en economische capaciteit om de Aarde te verlaten, en te beginnen met het verspreiden van het leven in het heelal." Zo begint de auteur zijn denderend relaas over onze 'kosmische plicht' om het heelal te koloniseren.

 De tijd die we hiervoor hebben is klein, zegt de schrijver. We kunnen op onze reet blijven zitten en niets doen en dit moment voorbij laten gaan. Maar het is aan ons om het heelal tot leven te wekken. Het wordt weleens gezegd dat, als de menselijke soort er niet in slaagt om de Aarde te verlaten, dat andere soorten dat in de toekomst wel zullen doen. Was het maar waar. Binnenkort zullen we de fysieke vereisten (voor zover deze planeet betreft) hebben verbruikt. Want met het uitputten van olie, kolen, en andere delfstoffen zal geen enkele soort de lange klim vanuit primitiviteit naar een wereldwijde beschaving kunnen maken.


De schrijver maakt met dit boek duidelijk dat wij nu de kans moeten grijpen om dit doel te realiseren voordat het niet meer mogelijk is. Het is een fascinerend en vooral heel optimistisch boek over ons lot in het universum. '''Wij zijn de catalysator van het leven in het heelal. Tienduizend jaar vanaf nu zal onze lange geschiedenis lijken als een op hol geslagen kettingreactie. Onze sterrenschepen zijn als de  scherven van een bom die op de schokgolf de ruimte in geslingerd wordt." Marshall T. Savage, The Millenial Project

http://www.amazon.com/The-Millennial-Project-Colonizing-Galaxy/dp/0316771635


http://en.wikipedia.org/wiki/The_Millennial_Project:_Colonizing_the_Galaxy_in_Eight_Easy_Steps

No comments:

Post a Comment