Monday, July 27, 2015

Ruimtelift wordt werkelijkheid

Wij gaan onszelf de hemel in hijsen op een diamanten draad van 600 miljard dollar. Een bedrijf in Tokyo heeft aangekondigd dat ze de ruimtelift gaan bouwen in het jaar 2050. Japanese Company Aims for Space Elevator by 2050

Zoals met alle megalomanische projecten is het een erg optimistische datum, maar ik geloof dat we het kunnen bouwen, ongetwijfeld. De vraag is of de wereld dat wel wilt.

Het zal een grootschalig en langdurig project worden, maar als je niet begint, gebeurt er nooit wat.

Er moet een infrastructuur in de ruimte gebouwd worden die de constructie van de lift kan verwezenlijken. We gaan de lift namelijk niet vanaf de Aarde bouwen maar vanuit de ruimte. We laten een kabel zakken vanuit een geostationaire baan om de Aarde die de grond zal kussen als een visser die zijn hengel laat zakken op de bodem van de zee. We hijsen mensen omhoog en grondstoffen omlaag. De Aarde wordt rijk en de mensheid overspoelt het zonnestelsel in een kolonisatiegolf.

Maar als ze het gaan doen zullen ze de steun nodig hebben van alle landen. Want deze ruimtelift is in het belang van de hele Aarde. Mischien zal Google zijn ogen eens naar boven richten en wat centjes investeren. Want tegen die tijd zal ook Google belang hebben in de ruimte. Het laatste frontier.

Google heeft de wereld in handen. Op ingenieuze wijze zal Google de wereld overtuigen van het belang van de lift.

Als Google overal inzit dan kunnen we stellen dat Google het zenuwstelsel is van de planeet. En wanneer de planeet bewust wordt van zichzelf dan zal het naar buiten kijken. Google kijkt met zijn ogen naar boven en zoekt een ladder. Dat process is nu net begonnen. Het gaat niet lang meer duren voordat dit concept uit de science fiction verandert in hogere bouwkunde, en zich uiteindelijk manifesteert in de 'realiteit.'

We moeten nu nog een materiaal hebben dat zijn eigen gewicht kan dragen over duizenden kilometers afstand. Nou, dat materiaal is er al. We hebben echter een klein probleempje. We kunnen alleen maar een zielige hoeveelheid produceren. Een paar gram.

100 miljoen dollar voor diegene die een manier vind om dit materiaal in grote hoeveelheden uit te poepen.

Ik wordt heel blij als ik zie dat er meer en meer informatie verschijnt over dit onderwerp, want toen ik 5 jaar geleden op internet keek was er nog niet veel bekend.

We gaan omhoog heb ik het gevoel. Heel langzaam.

No comments:

Post a Comment