Friday, January 2, 2015

Die lichtjes in de hemel zijn sterren.

Staan mensen wel eens stil bij waar ze zijn in de geschiedenis van het heelal?
Weet iedereen wel überhaupt waar de hele wereld op af stevent?

Wij profiteren van een 4-miljard jaar oude erfenis die de Aarde aan ons heeft nagelaten. En wij, de mensheid, zijn pas 200,000 jaar oud. Wij hebben de Aarde compleet veranderd. Iedereen weet waar ik het over heb.

Carl Sagan zei dat alles wat we nu met onze wereld doen zou doorwerken in de toekomst en het lot van onze soort zal gaan bepalen. Hij heeft gelijk.

Buckmister Fuller schreef ook over dit onderwerp en ging nog een stapje verder.

"Het wordt weleens gezegd dat als de menselijk soort er niet in slaag om zich hier op Aarde te handhaven, dat een andere soort het in de toekomst wel overneemt. Die opvatting is dus fout als het gaat om de ontwikkeling van intelligent leven. Want we hebben binnenkort alle fysieke benodigdheden van deze planeet verbruikt. Fossiele brandstoffen zijn weg en hoogwaardige metaalsoorten ook. Geen enkele soort - hoe competent ze ook mogen zijn, zal dan nog in staat zijn om van primitieve omstandigheden op te klimmen naar een hoogtechnologische beschaving."

We naderen een kritiek punt in de geschiedenis.

Marshall. T. Savage gooide er nog een schepje bovenop en stelde dat als wij falen, het leven in het universum ook faalt. Hij schreef dat wij de enige planeet in het universum zijn met leven. En dat wij de goddelijke taak op ons moeten nemen om het leven te verspreiden in het heelal. Deze man heeft het meest gelijk.

Hij heeft het over de Götterdämmerung, de ontwaking van de Goden. Aan de ene kant ligt zelfbevestiging en stagnatie en aan de andere kant ligt zelfontstijging en evolutie. Het is dood of leven. Kies maar. Het is niet grappig meer.

"We kunnen hier op onze collectieve reet blijven zitten en niets doen, wachtend, terwijl de enige mogelijke kans van deze oneindigheid voorbij glipt.

Spaceship Earth is klaar. Zij wil een ontploffing van leven teweegbrengen in een leeg heelal. De sterrenschepen die wij gaan bouwen zijn dan als de scherven van een bom, rijdend op de schokgolf van de Nieuwe Genesis.

Carl Sagan zei niet voor niets:  "We are the legacy of fifteen-billion years of cosmic evolution."  Hij lult niet zomaar wat. Hij meende het echt.

Er zijn nu twee keuzes die wachten op ons.

Aan de ene kant onze soort, die de planeet opvreet als een kankergezwel en niet de sprong in de ruimte maakt. Stagnatie, dood.

Aan de andere kant, onze soort die ook de planeet opvreet (want dat moge duidelijk zijn dat dat gebeurt) en wél de sprong in de ruimte maakt. Evolutie, leven! de sterren!

Deze twee keuzes liggen niet bij een of andere ruimtevaartorganisatie zoals NASA, maar bij JOUW!

Ja jij!

Want jij bent een van de God-wezens in dit universum. Jij bent in staat om van je wilskracht realiteit te maken. Jij bent in staat om dit universum te transformeren. Jij bent de katalysator voor de transformatie van dit universum.

Voor het eerst is de hele planeet bewust geworden van zichzelf. Jij kunt nu met een druk op de knop anderen bewust maken.

Zullen wij samen de strijd aangaan?!

Vanaf het moment dat het eerste vuur werd ontstoken was de ruimte voorbestemd als de laatste plaats van bestemming voor de onuitputtelijk ziel van de mensheid.

"Vanaf de rotsen twinkelen de eerste lichten..

De dag hijgt zich ten eind,

De maan komt op,

En vanuit de diepte kreunen duizend sterren..

Kom vrienden, kom - een nieuwere wereld wacht.."


Even voor de duidelijkheid; dit is allemaal voor ons! Wij gaan de sterren bereiken! Wij gaan ons losrukken van deze Aarde!

TOEDELOE!

:)No comments:

Post a Comment