Friday, June 12, 2015

Een connectie is geen band.

De zon wordt verspild. Iedereen zit binnen, wij socializen via de pc. Waar zijn de gezichten? Emoticons zijn niet genoeg. Een connectie is geen band. Hoe minder je buiten komt, hoe minder je zin hebt om naar buiten te komen. Als je lang genoeg iets doet wordt het een normaal patroon.

Spelen doen we via een game. Maar echt spelen doe je buiten. Deze ontwikkelingen sinds de opkomst van de computer is deel van een proces die ervoor gaat zorgen dat wij het contact met ons lichaam volledig kwijt zullen raken. De meesten van ons zullen letterlijk in een inmekaar gezakte couch potato veranderen. Een zittende zombie. Blawhaha. Het is voorspeld.

De computer is het portaal tot het zenuwstelsel van de hele planeet. En hoewel je hersenen gevoed worden met impulsen word je lichaam dat niet. Wij zijn ontkoppeld van datgene wat ons echt gelukkig maakt.

Luister goed: Het lichaam is het portaal tot de geest. Maar als je hoofd in een computer zit kun je niks voelen. Je energie hoopt zich op. Stap daarom nu naar buiten en sla iets kapot. Fiets. Ren. Gooi. Ga naar buiten.

Ik bind een raket om mijn rug en schiet mezelf van deze knakeplaneet af. Toedeloe!

No comments:

Post a Comment